Werken met A1

Wegen en mixen
A1 dient zorgvuldig afgewogen en gemengd te worden. De mengverhouding van A1 is 2 gewichtsdelen A1 Powder met 1 gewichtsdeel A1 Liquid. Vul een mengbeker of emmer met de benodigde hoeveelheid A1 Liquid. Gebruik de RVS A1 High Shear Menger om een kolk te maken. Voeg nu in de kolk de bijbehorende hoeveelheid poeder toe. Blijf mengen tot een glad en klontvrij mengsel is ontstaan en meng nog ca. 30 seconden extra. Zorg ervoor dat het materiaal op de bodem en de wanden ook mee gemengd worden. Houd voor het mengen met de A1 High Shear Mixer een maximaal toerental van 750 rpm aan.Verwerkingstijd
Na het mengen is de standaard verwerkingstijd 20 minuten. Indien een kortere of langere verwerkingstijd gewenst is, kunnen additieven toegevoegd worden.

Uithardingstijd
A1 is een watergedragen product. Restvocht moet verdampen om de uiteindelijke eigenschappen te verkrijgen. De tijd die hiervoor nodig is, is zeer afhankelijk van externe factoren zoals de afmetingen van het object, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Indien het object in een mal gelamineerd of gegoten is, kan dit reeds ontmald worden zodra de sterkte voldoende is om de hierbij optredende krachten te verdragen. Het product kan dan buiten de mal de optimale sterkte bereiken.

Reiniging
Handen en huid kunnen met water en zeep worden gewassen. Maak het gereedschap direct schoon met water. Het is aan te raden kwasten en gereedschap in een emmer water schoon te maken, in plaats van in de wasbak, aangezien het hardingsproces ook onder water wordt voortgezet.

Bekijk ook onze "How to Use" pagina's over:

- A1 lamineren

- A1 Additieven

- A1 Sealer

- A1 Sealer PLUS

- A1 vulstoffen en pigmenten

- A1 Facebook pagina

- A1 workshops

Tips and Tricks
Op onze Engelstalige Tips and Tricks pagina geven wij antwoord op de meest gestelde vragen.

Ondersteuning
Een vraag over het werken met A1? Neem dan contact met ons op via info@acrylicone.com of 0187-663006. Ook is het mogelijk om een workshop te bij ons te volgen in Stellendam of in Uden. Kijk op onze webshop workshops voor de locaties en tijden.