• 2. Wegen en Mixen van A1

 • 3. Additieven

 • 4. A1 vezelversterking
                      

  A1 Triaxial glass fibre 160 gr/m2
  A1 Triaxial glass fibre wordt gebruikt in combinatie met A1. Op deze manier kunnen A1 objecten worden gemaakt of in mallen worden bedekt met A1. Triaxial glass fibre zorgt voor versterking van de A1 objecten.
  • 
A1 Triaxial glass fibre heeft een open structuer en is speciaal ontwikkeld voor A1.
  • 
Flexibel, waardoor makkelijk drapeerbaar, ook voor ronde vormen.
  • 
Lichtgewicht (160 gr/m2) en toch zeer sterk.
  • 
Na gebruik van 4 lagen in combinatie met A1 vandalismebestendig.   
  A1 Triaxial basalt fibre 160 gr/m2
  A1 Triaxial basalt fibre kan toegepast worden als vezelversterking. Alhoewel het A1 Triaxial glass fibre weinig irritatie veroorzaakt is het voor mensen die gevoelig zijn voor het werken met glasvezels een goed alternatief.
   
  CSM 150 gr/m2
  Daarnaast zijn er goede ervaringen met het gebruik van CSM 150 gr/m2 aangezien dit een relatief open structuur heeft.

   
   
  C-veil 27 gr/m2
  C-veil glas is een dun glasvlies dat vooral gebruikt wordt als (gladde) afwerkingslaag. Het draagt weinig bij aan het verbeteren van de sterkte. 
   
   
       

  Gebruik van natuurlijke vezels
  Natuurlijke vezels worden aan­geboden als alternatief voor glas- en basaltweefsels. Een belangrijk nadeel van deze vezels is de neiging tot het opnemen en vasthouden van vocht waardoor de vochthuishouding in de A1 wordt verstoord. Door deze vochtopname kunnen ook schimmels ontstaan en uiteindelijk het A1 object aantasten. Bij buitentoepassingen wordt het gebruik van natuurlijke vezels dan ook afgeraden. 

   
   
       
  Hoe verwerk je A1 Triaxial fibre?
  A1 neemt, in tegenstelling tot polyester het A1 Triaxial fibre niet op, maar klemt deze als het ware in tussen de verschillende lagen A1. Daarom heeft ons glasweefsel een open structuur waardoor de verschillende lagen A1 zich aan elkaar kunnen verbinden en hierdoor het A1 Triaxial fibre kan inklemmen. Het beste moment om te starten met lamineren over de toplaag is wanneer deze aan het drogen is maar nog enigzins vochtig aanvoelt. Dit is direct nadat de settijd verstreken is. Het beste resultaat wordt bereikt indien de lamineerlagen nat in nat worden aangebracht. Een voordeel van A1 is dat je ook na een aantal dagen nog A1 met A1 Triaxial fibre kunt aanbrengen met een goede hechting. De ondergrond moet dan wel eerst worden voorzien van een natte laag A1, voordat begonnen kan worden met het aanbrengen van het A1 Triaxial fibre. Ook bij grotere oppervlaktes kan het gebeuren dat de A1 al reageert (hard is) voordat een nieuwe laag A1 Triaxial fibre aangebracht kan worden. Dit kan opgelost worden door het aanbrengen van een nieuwe dunne laag A1 of door reactietijd van de A1 te vertragen met behulp van A1 Retarder.